Schaltanlagenbau für eine zuverlässige und flexible Energieversorgung, Schaltanlagen besonder geeignet für Industrieumgebungen mit hohem Feuchtigkeitsgrad

Bouw van schakelapparatuur in de praktijk

Inclusief perfecte afstemming

Het blauwachtige glanzende oppervlak op de daken in het oosten van Brandenburg lijkt bijna oneindig. De ene fotovoltaïsche module rijgt zich hier aan de andere. Op een dakoppervlak van in totaal bijna 15.000 m² heeft het bedrijf SRU Solar een fotovoltaïsch systeem met een nominaal vermogen van bijna 1.000 kWp gemonteerd en geïnstalleerd.

In een van de hallen op het uitgestrekte terrein staan Gordon Koch, buitendienstmedewerker bij Spelsberg, en Harald Buschky, elektro-ingenieur bij SRU Solar, voor een PV-verdeler van Spelsberg. Samen spreken ze over de correcte installatie van het systeem. Bij een groot aantal verdelers van Spelsberg op het terrein is een goede afstemming erg belangrijk.

Ook bij veel andere Solar-projecten werkt SRU Solar AG uit Thüringen met Spelsberg samen. „Bij Spelsberg klopt zowel de prijs-prestatieverhouding als de samenwerking“, aldus Harald Buschky. Juist het persoonlijke contact met de verkoopmedewerkers van Spelsberg heeft de zonnespecialist overtuigt: „Ook bij leveringstekorten konden wij het dankzij de korte wegen en snelle reacties altijd eens worden.“ Het uitwisselen van ervaringen tussen de fabrikant en het zonne-energiebedrijf heeft ook met ingewikkelde eisen aan de elektro-installatie van fotovoltaïsche installaties altijd een oplossing opgeleverd – zowel bij installaties aan de gelijkstroom- als aan de wisselstroomzijde.