Customizing Loesungen

Casestudies

Op maat gemaakte behuizing

Harde schaal, sterke kern

Voor een motorstarter-oplossing van Siemens produceert Spelsberg de individueel aangepaste behuizing TK 1818. De behuizingsspecialist uit het Sauerland levert voor het tijdgebonden project op zeer korte termijn een voordelige en exact passende behuizing met een levertijd van 14 dagen.

„In Spelsberg vonden wij een partner, die niet alleen een indrukwekkende knowhow en de benodigde machinale uitrusting meebrengt, maar even hoge kwaliteitsnormen stelt als wij“, bevestigt Thomas Mielke, Product Manager Solution Support bij Siemens AG in Leipzig en projectmanager voor het realiseren van klantspecifieke oplossingen. „De samenwerking met Spelsberg is zeer professioneel en probleemloos. Je krijgt daar niet alleen kwaliteitsproducten, maar ook een serviceaanbod, dat gezien mag worden.“

Bij de implementatie van de order greep Spelsberg terug op een standaard kunststof behuizing uit zijn omvangrijke assortiment. De TK 1818 van sterke, slagvaste kunststof werd van een opbouwkast en exact passende uitfrezingen voorzien. „Dankzij ons bewerkingscentrum en een betrouwbaar partnernetwerk kunnen wij zulke veranderingen voordelig en snel implementeren“, aldus de heer Volker Leck, verantwoordelijke productmanager bij Spelsberg. „Om de flexibiliteit voor toekomstige toepassingsmogelijkheden van de motorstarter te behouden, hebben wij gekozen voor een van de meest veelzijdige behuizingen die wij aanbieden, een lege behuizing van de TK-serie."

Spelsberg maakt Britse klaslokalen energiezuiniger

De behuizingen van Spelsberg verhuizen naar Britse klaslokalen. Want de Engelse aanbieder van bedradingssystemen Metway gebruikt de producten uit Duitsland als behuizing voor zijn „Classroom Control Box“. De doos zorgt voor een eenvoudige, efficiënte en voordelige verlichtingsregeling in klaslokalen.

De complete besturing voor maximaal 15 lampen past in een vlakke behuizing van de serie TK van Spelsberg. Uit de in totaal 13 basisbehuizingen van de TK-serie van polystyreen met drie verschillende dekselhoogtes heeft Metway gekozen voor de vlakke versie van het 254 mm lange en 180 mm brede product TK PS 2518.

Het project „Classroom Control Box“ is niet de eerste coöperatie van de twee ondernemingen. Metway en Spelsberg kennen een langdurig nauwe samenwerking. Maar dat was niet de enige reden om voor de Spelsberg producten te kiezen. „Wij waren vooral overtuigd door het feit dat Spelsberg de behuizingen exact aan onze richtlijnen aan kon passen“, verklaart Rob Crookes van Metway.
De binnen- en buitenkant van de behuizingen is precies afgestemd op de stekkerverbindingen van Metway die in de doos gebruikt worden. De experts van Spelsberg ontwikkelden volgens de richtlijnen van Metway op maat gemaakte „boxen“ voor de lichtbesturing. „Met onze modulair opgebouwde spuitgietmatrijzen konden wij onze behuizingen snel tegen lage kosten aan de eisen van Metway aanpassen. Onze veelzijdige TK-serie was in dit geval bijzonder geschikt“, verklaart Volker Leck van Spelsberg.

Het resultaat van de samenwerking van Metway en Spelsberg is een optimaal afgestemde „Classroom Control Box“. Het maakt de verlichting van de klaslokalen niet alleen efficiënter, het geprefabriceerde product vermindert ook de installatie- en bekabelingskosten aanzienlijk. Met de verlichtingsregeling kan een energie- en kostenbesparing van 20 procent ten opzichte van een gebruikelijke verlichting van de klas bereikt worden.