Gecontroleerde kwaliteit voor professionals.

Wereldwijd.

Veilig, veiliger, Spelsberg: Voor de certificering heeft Spelsberg een eigen testlaboratorium bij het hoofdkantoor in Schalksmühle. Het laboratorium met zijn apparaten is niet alleen VDE-, maar ook UL-gecertificeerd en maakt alle benodigde tests voor het internationaal gebruik van de serieproducten en speciale oplossingen mogelijk.

Het testlaboratorium is volgens de huidige stand van de techniek uitgerust en wordt voortdurend verder ontwikkeld. UL en VDE controleren jaarlijks in het kader van het Client Test Data Program, om het hoge werkniveau duurzaam te garanderen. Bij de wereldwijd erkende UL-test moeten de producteigenschappen voldoen aan de strenge eisen van de Amerikaanse testorganisatie Underwriters Laboratories. Met het keurmerk voldoet Spelsberg aan de groeiende vraag naar UL-gecertificeerde behuizingen voor klanten uit de VS, Canada en Europa.

Het testteam test de producten in het kader van IP- en IK-beveiligingstests bijvoorbeeld op de bestendigheid tegen het binnendringen van stof en water evenals de bescherming tegen externe mechanische belastingen. Op aanvraag kunnen ook andere tests worden uitgevoerd.

Deze mogelijkheid is met name belangrijk bij individuele oplossingen die samen met de klant ontwikkeld worden, want dan gaat het erom de opdrachtgevers te helpen hun producten zo snel mogelijk klaar te maken voor de markt.