Verbaute Elektronik in Ortbeton von Spelsberg, Unterputzdosen für Ortbeton

Spelsberg: Oplossingen voor betonbouw

Beton vormt de basis voor vele gebouwen. Of het nu in de functionele bouw of in de woningbouw is – de efficiëntie van betonbouw wordt in beide gebieden hoog aangeschreven. Want de korte bouwtijd in combinatie met een hoog niveau van voorproductie spreken voor het gebruik van beton.

Maar vergeleken met andere bouwwijzen komt het hier aan op een bijzonder goed geplande en efficiënte elektro-installatie.

Slimme oplossingen van Spelsberg

Dat is precies wat de oplossingen voor de betonbouw van Spelsberg bieden. Ze zijn zowel geschikt voor de inbouw in in situ beton als voor de prefabbouw.

Schakel- en inbouwdozen, betonnen dozen met een licht gewicht, montagedozen, universele inbouwbehuizingen voor lampen evenals wand- en plafondovergangen van de IBT-systemen van Spelsberg kunnen probleemloos voor het eigenlijke betonneren op een bekisting worden bevestigd en worden dan ingegoten.
De bijzonder grote stabiliteit en stevigheid van de IBT-producten sluit de binnenkant veilig voor het beton af en garandeert een hoge positiestabiliteit.

Om halogeen- of ledlampen, luidsprekers evenals hoogwaardige elektronica zoals KNX-componenten of trafo's comfortabel en gemakkelijk in betonnen plafonds te integreren, heeft Spelsberg zijn IBTronic-systeem ontwikkeld. Dankzij gepatenteerde steunbalktechniek kunnen de behuizingen in een horizontale en verticale bekisting even veilig toegepast worden.
Deze en andere technologieën voor de betonbouw zorgen voor veelzijdige en stabiele oplossingen voor de elektro-installatie in de meest uiteenlopende bouwwerken.

Referenties

  • Henninger Turm Frankfurt
  • RWE-Tower Dortmund
  • Limbecker Platz Essen
  • Wijk Belvedere Wenen
  • ÖBB-Tower
  • Vienna Twin Tower
  • JVA Billwerder Hamburg