In den Betonwänden des Limbecker Platz in Essen sind Geräte- und Deckendosen, Verbindungskästen von Spelsberg verbaut

IBT-producten in de praktijk

Veilige elektro-installatie voor „Limbecker Platz“ in Essen

Het winkelcentrum „Limbecker Platz“ in Essen wordt met een bruikbaar gebied van 70.000 vierkante meter en een investeringsvolume van ongeveer 300 miljoen euro tot de grootste binnenstedelijke winkelcentra in Duitsland gerekend. Verborgen in de betonnen wanden en plafonds ervan bevinden zich de producten van Spelsberg die voor het perfecte kader voor de elektro-installatie zorgen

Want de speciaal voor de betonbouw ontworpen IBT-serie maakt een optimale installatie van hoogwaardige techniek zowel in in situ beton als in prefabbouw mogelijk. Apparaat- en plafonddozen, verbindingsdozen evenals andere installatieapparaten moeten voor het eigenlijke betonneren op de bekisting bevestigd en dan ingegoten worden. Het gepatenteerde afdichtingsprincipe – een membraan omsluit daarbij de ingevoerde buis – garandeert bij de IBT-aansluitdozen en aansluitkastjes de trekontlasting en dichtheid van de componenten. Dankzij gepatenteerde steunbalktechniek kunnen de behuizingen bovendien in een horizontale en verticale bekisting even veilig toegepast worden. De draagbalken houden de doos tijdens het gieten ook onder extreme betondruk in de juiste positie.
Zo garanderen de betonoplossingen van Spelsberg het gebruik van hoogwaardige elektrische apparaten op pleinen, in gangen en in meer dan 200 winkels.