Mechanische bewerking

Onze gekwalificeerde medewerkers voeren uw individuele bewerkingswensen met behulp van de modernste CNC-gestuurde machines en installaties uit. Dit zorgt voor een snelle realisatie van uw opdrachten bij gelijkblijvende exacte resultaten. Omdat de behuizing en bewerking in eigen beheer uitgevoerd worden, zijn er geen temporele of organisatorische aansluitingsverliezen. Er zijn geen extra transporten nodig, de levertijden worden geminimaliseerd en er ontstaat geen afval.

Onze aangeboden diensten:

  • Frezen
  • Boren
  • Verzinken
  • Draadtappen

Alle door ons in de volledige catalogus aangeboden producten kunnen met behulp van deze procedures bewerkt worden. Ook uw individuele behuizing ontwikkelen wij graag met u. Neem contact met ons op.

Het hangt af van de ervaring

Wanneer je de beste resultaten wilt bereiken, moeten alle parameters perfect zijn. De kennis van de materiaaleigenschappen is even belangrijk als weten wat de geschikte gereedschappen en procedures zijn. De medewerkers van Spelsberg hechten veel waarde aan opleiding en bijscholing. De meeste medewerkers zijn al jarenlang bij ons en kunnen teruggrijpen op een schat aan ervaring bij het bewerken van de behuizing. Ze weten waar het op aankomt.

Smelttemperatuur

De smelttemperatuur van thermoplastische kunststoffen moet perfect afgestemd zijn. Hiertoe is het cruciaal, de juiste snijgegevens en frezen te gebruiken.

Koeling

De koeling met perslucht of booremulsie vermindert temperatuur-gerelateerde problemen.

Inklemming

Om kunststof platen spanningsvrij te houden, worden deze voor de verwerking met behulp van vacuümtechniek gefixeerd. Dat is belangrijk om verdraaiingen te voorkomen en optimale randen te creëren.

Keuze van de werktuigen

Onze productie werkt met de modernste, goed onderhouden en vooral scherpe werktuigen die exacte resultaten garanderen.

Ontbramen

Bij het frezen van kunststoffen ontstaat vaak een lelijke rand. Deze wordt door onze medewerkers professioneel verwijderd, voordat u de behuizingen ontvangt.

Gezondheid

Waar kunststof door middel van verspaningsprocessen bewerkt wordt, ontstaan de fijnste vezels, die in de ademlucht eigenlijk niets te zoeken hebben. Om onze medewerkers te beschermen, hebben wij verschillende veiligheidsmaatregelen genomen. Zo verwijdert een krachtige afzuiginstallatie alle deeltjes direct op de plaats waar ze ontstaan. Ook het dragen van een mondbescherming is voor alle bewerkers verplicht.

Vervorming

Net als staalplaten kunnen ook kunststof platen na de bewerking vervormen. De oorzaak ligt in interne spanningen die ook kunnen worden opgebouwd bij de productie van geëxtrudeerde kunststof producten. Wordt een zijde gefreesd, dan kunnen deze spanningen misschien loskomen – de plaat welft zich. 

Dat is te voorkomen door voorafgaand te temperen, dus verwarmen gedurende een langere periode om de spanningen op die manier tevoren gecontroleerd te verminderen. Een andere mogelijkheid is om er vanaf het begin af aan een overmaat bij te rekenen. Hier kan dan achteraf bijgeschaafd worden om de welving op te heffen. 

De scherpte van de kunststoffrees

De scherpte van de frees is erg belangrijk, omdat een botte frees tot het smelten van het materiaal en daarmee tot onzuivere snijranden leidt. De door Spelsberg gebruikte speciale frezen zijn professionele producten van de firma Datron. Daardoor zijn optimale resultaten gegarandeerd.

De juiste snijsnelheid

Ook de werksnelheid is een factor die voor optimale resultaten van cruciaal belang is. Bij een te geringe snijsnelheid wordt het stuk niet meer goed gesneden, maar er eerder afgescheurd. Om die reden moet eerder met hogere snelheden gewerkt worden, wat echter warmteoverdracht in het basismateriaal met zich meebrengt. Maar dit kan door een geschikte koeling (b.v. booremulsie of persluchtkoeling) worden voorkomen.