Ultrasoon lassen

Als expert op het gebied van ultrasone technologieën biedt Spelsberg u de mogelijkheid individuele bevestigingspunten in elke behuizing te integreren. Als u in de behuizingen van Spelsberg geen geschikt bevestigingspunt voor uw elektronica vindt, dan kunnen door het ultrasoon lassen nieuwe bevestigingspunten worden aangebracht.

Essentiële voordelen van het ultrasoon lassen zijn, dat zonder lijm, verbindingselementen en oplosmiddelen gewerkt wordt, waardoor het gebruik zeer milieuvriendelijk en kostenefficiënt is.

Over het ultrasoon lassen

Bij gepulst ultrasoon lassen worden een of meerdere thermoplastische materialen door inwendige wrijving in de verbindingszone met elkaar verbonden.

Het ultrasoon lassen wordt overal toegepast, waar thermoplastische kunststoffen gebruikt worden en hoge eisen aan de voegtechniek gesteld worden. Ten opzichte van andere lasprocedures is het ultrasoon lassen bijzonder geschikt, wanneer snelle procestijden in combinatie met procesbetrouwbaarheid vereist zijn of wanneer er geen verdere hulpstoffen of oplosmiddelen gebruikt moeten worden. Bovendien kenmerkt het ultrasoon lassen zich door de kwaliteit, de stevigheid en de exacte reproduceerbaarheid van de lasnaden.

Individuele bevestigingspunten

Door het ultrasone lassen worden individuele bevestigingspunten mogelijk gemaakt.

Individuele positie bevestigingspunt

Uw elektronica veilig aangebracht, zoals u het nodig heeft.

Bevestigingsnokken individueel geplaatst

Door de ultrasone lasprocedure kan Spelsberg volgens de wensen van de klant extra nokken binnenin de behuizing plaatsen.

Spelsberg brengt individueel bevestigingspunten aan

De Spelsberg behuizingen beschikken standaard al over allerlei bevestigingsnokken die het mogelijk maken montageplaten, standaard rails en printplaten snel te fixeren. Nieuw is nu, dat naast de al ingespoten bevestigingspunten – die zich op de typische posities bevinden – nu nadien ook extra nokken op individuele posities in de behuizing kunnen worden aangebracht. Daardoor wordt de flexibiliteit ten opzichte van de bevestiging van de inbouwdelen verhoogd.

Dankzij de lasprocedure zijn deze extra nokken permanent met de behuizing verbonden – en volgens de informatie van Spelsberg mechanisch zeer stabiel. Spelsberg kiest daarbij voor een lasprocedure, die de thermoplastische kunststoffen zoals acrylnitrilbutadiëenstyreen (ABS), polystyreen (PS) en polycarbonaat (PC), betrouwbaar met elkaar verbindt. Door het ultrasone lassen krijg je exact reproduceerbare lasnaden, waardoor aan de hoge kwaliteitseisen kan worden voldaan.