3D-productontwikkeling

Kostbare ontwikkelingstijd reduceren met 3D-techniek

Kostbare ontwikkelingstijd reduceren met 3D-techniek

De wens om de ontwikkelingstijd van nieuwe producten verder te verkorten, heeft Spelsberg er in 2008 al toe gemotiveerd in de 3D-printer te investeren. De volgens de Polyjet-methode werkende printer levert sindsdien vooral bij de prototypebouw waardevolle diensten. 

De basis van de daarmee gemaakte delen is de digitale constructietekening, waarvan de gegevens direct door de printer gebruikt kunnen worden. Hij werkt, doordat hij geleidelijk aan extreem dunne lagen van een lichthardende kunststof aanbrengt, tot aan het einde het constructiedeel in de gewenste afmetingen is afgewerkt. Dit kan net als het latere serieproduct gelijmd, bedrukt of van aluminiumcoating voorzien worden en dient zo niet alleen als studieobject, maar kan al voor functietests worden gebruikt. 

Door dit vroege testen wordt mogelijke behoefte aan verandering direct herkend. Je kunt reageren, bijstellen en de weg leidt sneller tot succes. 

Zo goed als productierijp prototype

Met de zo goed als productierijpe prototypes creëren wij uit ons grote assortiment een monster, dat dezelfde of soortgelijke materiaaleigenschappen heeft als uw gewenste product. Daardoor is het al in een vroege fase van het project mogelijk tests zoals de IK-test uit te voeren, freesbewerkingen toe te passen of andere bewerkingen en tests in verband met de eigenschappen uit te voeren.

Elektrotechnisch prototype

Indien u dat wenst, kunnen wij tijdens de ontwikkeling al een functioneel monster beschikbaar stellen. Onze elektrotechnisch geschoolde medewerkers maken monsters volgens uw wensen. Daarvoor zoeken wij een passend product uit ons assortiment en laten het direct uitrusten. Aan de hand van dit monster kunt u een indruk opdoen en dankzij de soepele projectplanning kunnen wij veranderingsverzoeken probleemloos verwerken. Bovendien zijn door de bemonstering al vroeg in de projectplanning belastbaarheidstests mogelijk. U krijgt een indruk van de uitvoerbaarheid en het eindproduct. Daardoor werkt u vanaf het begin met ons samen in de juiste richting en bespaart daardoor tijd en kosten.