Soepele methoden – typisch Spelsberg

Het concept van soepele methoden is op dit moment op ieders lippen – en bij Spelsberg al haast een oude geschiedenis. Daarmee wordt immers de sterke betrokkenheid van gebruikers bij het ontwikkelproces beschreven en het voortdurend testen, corrigeren en flexibel ontwikkelen van producten.

De klant en zijn individuele wens is belangrijker dan willekeurige standaardproducten. En het praktisch implementeren is veel belangrijker dan een ellenlange documentatie. In plaats van maandenlang over specificatiebladen te discussiëren, begint men en stort zich er bovenop. Geen lange voorronde voor de theorie – liever snelle resultaten met praktijktests en aanpassingen. 

Al jarenlang streven wij hiernaar, waardoor wij juist bij klantspecifieke oplossingen een gewaardeerde adviseur in de branche geworden zijn.

Communicatie is bij Spelsberg alles – zo hebben wij ontwikkelteams die de traditionele afdelingsgrenzen overschrijden. Ze worden afhankelijk van de taakstelling gecombineerd, zodat alles wat aan knowhow nodig is, aan één tafel zit en men samen aan een ontwikkeling kan werken. Hier zitten niet alleen de klassieke ontwikkelaars maar ook mensen van de productie die weten, hoe je hetgeen collega's uitdenken, economisch produceren kan. Experts uit de branche weten waar het bij bijzondere toepassingen op aankomt en sturen de ontwikkeling van begin af aan in de juiste richting. En op een gegeven moment komt het startsignaal en wordt begonnen - er wordt niet wekenlang geformuleerd en getekend aan de vermeende perfecte oplossing, die er dan in elk geval doorgedrukt wordt. In plaats daarvan is men bereid een ingeslagen weg ook eens te veranderen of te verlaten. Dat mag ongewoon lijken - maar het is veel directer, sneller en eenvoudiger voor alle betrokkenen. 

De randvoorwaarden voor deze methoden zijn bij Spelsberg perfect: Rapid Prototyping en eigen testlaboratoria zorgen ervoor, dat bij Spelsberg in het eigen bedrijf altijd weer getest en bijgesteld kan worden, tot het perfecte eindproduct op tafel ligt. 

De opdrachtgever is nauw betrokken bij alle beslissingen – steeds weer helpt hij mee de juiste richting aan te houden, volgens zijn wensen en eisen.