Warmstempelen

De eerste indruk bepaalt vaak, welke kwaliteit aan een product toegeschreven wordt. De mooiste behuizing kan er door een onzorgvuldige opdruk goedkoop uitzien. Daarom nemen wij bij Spelsberg de beslissing met welke methode wij opschriften op onze producten aanbrengen altijd heel zorgvuldig en zoeken de procedure uit, die niet alleen functioneel maar optisch ook de beste keuze is. 

Veel van onze opdrachtgevers laten bij ons in het bedrijf oplossingen ontwikkelen, die later in openbare ruimtes zichtbaar gemonteerd worden – zoals bijvoorbeeld op perrons of laadpalen voor elektrische voertuigen. Hier mag de bedrukking niet uit het kader vallen – alles moet er als één geheel uitzien en het productdesign volgen.  

Als bijzonder hoogwaardige mogelijkheid om opdrukken en opschriften uit te voeren, hebben wij daarom de procedure van het warmstempelen in ons dienstenpakket opgenomen. 

Over het warmstempelen

Bij deze technologie wordt een flinterdunne folie met een siliconenstempel in combinatie met druk en temperatuur stevig met de behuizing verbonden en produceert een mooi en langdurig resultaat. 

De meest uiteenlopende folies, zoals die ook in de meubel- en automobielindustrie gebruikt worden, zijn op de markt beschikbaar, zodat je gemakkelijk het perfecte design voor je eigen toepassing kunt vinden. Voor de productie van de folies worden kleurpigmenten, metalen of lakken gebruikt, wat tot heel verschillende oppervlakte-effecten leidt. Folies met chroomcoating zorgen bijvoorbeeld voor een sportieve metallic look, die uitstekend geschikt is voor de automobielindustrie. 

Omdat voor elk motief een nieuw reliëfstempel gemaakt moet worden, ontstaan bij warmstempelen bij kleinere hoeveelheden wel hogere eenheidskosten.

Details: 

  • in de regel eenkleurig (afhankelijk van de gebruikte folie) 
  • afdruk variabel, is het resultaat van het betreffende reliëfstempel
  • veegvast 
  • krasbestendig
  • een groot aantal oppervlakken en effecten van hoogglans tot metallic realiseerbaar