Werktuigconstructie

Uitstekende kwaliteit - door goede medewerkers

Wie uitstekende kwaliteit wil leveren, mag niet besparen op de bestanddelen. Zo laat Spelsberg niets aan het toeval over, maar zorgt in alle stappen van de procesketen voor gekwalificeerde medewerkers. Of het nu gaat om werktuigconstructie of werktuigbouw – overal werken vakmensen, die in staat zijn eigen ideeën te ontwikkelen en die zorgvuldig en economisch in de praktijk brengen. Dat spaart tijd en waarborgt de gebruikelijke hoge kwaliteit van Spelsberg. 

Op de productielocaties Schalksmühle en Buttstädt zijn alleen de modernste, kundige bewerkingscentra en geavanceerde machines te vinden. Nieuwe procedures zoals het spuitgieten met twee componenten worden hier even goed toegepast als het thermoplastisch schuimgieten.

Uitstekende kwaliteit door goede medewerkers

Het complete maatwerkproces van het idee tot en met het gecertificeerde seriemodel loopt bij Spelsberg via het moederbedrijf in Schalksmühle. Op die manier wordt de samenwerking van de individuele experts en afdelingen aanmerkelijk vereenvoudigd. Daarbij grijpen de afzonderlijke arbeidsstappen als tandwieltjes perfect in elkaar. Dat garandeert de beste resultaten binnen de kortste tijd. 

Aan het begin van elk project gaan de ontwikkelaars en opdrachtgevers aan één tafel zitten om alle eisen aan de te ontwikkelen oplossing exact te definiëren en vervolgens een eerste, driedimensionaal CAD-model te maken. Hier wordt de basis voor succes gelegd, want alleen, wanneer vanaf de eerste fase van de ontwikkeling alle details kloppen, ontstaat aan het eind een geslaagd product.