Netwerkintegratie: Spelsberg

Netwerkintegratie

Om alle functies van de Smart Pro eenvoudig te kunnen gebruiken, wordt een verbinding met het lokale netwerk ten zeerste aanbevolen. Dit is mogelijk via ethernet of wifi. Let erop dat uw wifi voldoende bereik heeft op de locatie van de Wallbox. Gebruik bijvoorbeeld een repeater om het signaal te versterken als er onvoldoende bereik is. Voor een stabiele netwerkverbinding wordt een verbinding via een LAN-kabel aanbevolen.

Wifi

De gebruiker kan de verbinding met wifi configureren als hij de Wallbox toevoegt aan zijn Spelsberg Wallbox-app. Volg daarbij de aanwijzingen in de app. Anders opent u hiervoor de app en gaat u naar 'Systeem - Instellingen'. Open de 'Geavanceerde instellingen', selecteer de 'Expertinstellingen' en vervolgens 'Netwerk'.

Afhankelijk van de vraag of een statische of automatische netwerkintegratie gewenst is, moeten de volgende parameters worden ingesteld. Parameters zonder instellingsinstructies kunnen voor deze toepassing worden genegeerd.

Parameteroverzicht netwerk

App-parameter

Instellingen

Auto Discovery

Statische configuratie

Wifi activeren

Activeren

Activeren

SSID

Invoer

Wifi-wachtwoord

Invoer

Wifi-IP-configuratie

Wifi-IP-adres

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Wifi-netmask

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Wifi-gateway

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

WLAN DNS server

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Ethernet configuratie

Statisch ethernet IP-adres

Ethernet-netmask

Ethernet-gateway

Ethernet DNS server

Wifi-hotspot

Wachtwoord wifi-hotspot

Integratie via ethernet - Statische configuratie

Als u de wifi statisch wilt configureren moet u de expertinstellingen weergeven. Open de app en ga naar ‘Systeem’ en ‘Instellingen’. Open ‘Uitgebreide instellingen’ en geef de ‘Expertinstellingen’ weer. Selecteer nu ‘Netwerk’.

De volgende parameters moeten worden ingesteld:

1. Parameter ‘Wifi inschakelen’

• Deze parameter moet geactiveerd zijn.

2. Parameter ‘Wifi IP-adres’

• Voer het IP-adres in.

3. Parameter ‘Wifi netmasker’

• Voer het netmasker in.

4. Parameter ‘Wifi Gateway’

• Voer het IP-adres van de gateway in.

5. Parameter ‘Wifi DNS Server’

• Voer de DNS server in.

Integratie via ethernet - Auto

Voor de automatische verbinding van de Wallbox via ethernet moet er eerst een fysieke verbinding worden gemaakt tussen de Wallbox en de netwerkrouter via een LAN-kabel. Informatie hierover vindt u in de handleiding in paragraaf 9.9. De gebruiker kan de verbinding configureren door de Wallbox toe te voegen aan zijn Spelsberg Wallbox-app. Anders opent u hiervoor de app en gaat u naar 'Systeem - Instellingen'. Open de 'Geavanceerde instellingen', selecteer de 'Expertinstellingen' en vervolgens 'Netwerk'.

Afhankelijk van de vraag of een statische of automatische netwerkintegratie gewenst is, moeten de volgende parameters worden ingesteld. Parameters zonder instellingsinstructies kunnen voor deze toepassing worden genegeerd.

Parameteroverzicht netwerk

App-parameter

Instellingen

Auto Discovery

Statische configuratie

Wifi activeren

Deactiveren

Deactiveren

SSID

Wifi-wachtwoord

Wifi-IP-configuratie

Wifi-IP-adres

Wifi-netmask

Wifi-gateway

WLAN DNS server

Ethernet configuratie

Selecteren: Automatisch (DHCP) / Statisch / DHCP-server

Selecteren: Automatisch (DHCP) / Statisch / DHCP-server

Statisch ethernet IP-adres

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Ethernet-netmask

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Ethernet-gateway

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Ethernet DNS server

Invoer _ _ _ . _ _ _ . _ _ _ . _ _ _

Wifi-hotspot

Wachtwoord wifi-hotspot

Integratie met ethernet - Statische configuratie

Om de Wallbox via ethernet te verbinden moet allereerst met een LAN-kabel een fysieke verbinding worden gelegd tussen Wallbox en netwerkrouter. Informatie hierover vindt u in hoofdstuk 9.9 van het handboek. Voor statische netwerkconfiguratie via ethernet opent u de app en gaat u naar ‘Systeem’ en ‘Instellingen’. Open ‘Uitgebreide instellingen’ en geef de ‘Expertinstellingen’ weer’. Selecteer nu ‘Netwerk’.

De volgende parameters moeten worden ingesteld:

1. Parameter ‘Ethernet configureren’

• Kies de instelling ‘statisch’

2. Parameter ‘Statisch ethernet IP-adres’

• Voer het IP-adres in.

3. Parameter ‘Ethernet netmasker’

• Voer het netmasker in.

4. Parameter ‘Ethernet Gateway’

• Voer het IP-adres van de gateway in.

5. Parameter ‘Ethernet DNS Server’

• Voer de DNS server in.
Product toevoegen aan favorietenlijsten

Bestaande favorietenlijsten

Nieuwe favorietenlijst

Favorietenlijst organiseren